fbpx
 • Op deze pagina vind je de antwoorden op alle veel gestelde vragen.

  Staat je vraag er niet tussen? Mail ons of maak gebruik van de 24/7 WhatsApp support
  Huurders
  Hoe werkt Flickmyhouse?

  Flickmyhouse werkt vanuit de gedachtegang dat de huurder en de verhuurder snel en gemakkelijk met elkaar in contact komen, dit via een directe chat verbinding. Door middel van je profielfoto, korte persoonlijke beschrijving en jaarlijks inkomen krijgt de verhuurder een beter beeld van de geinteresseerden en kan zo bepalen wie er geschikt is voor het huren van zijn/haar woning of kamer.

  Hoe maak ik gebruik van Flickmyhouse?
  • 1. Download de app
  • 2. Doe de in-app aankoop om toegang te krijgen
  • 3. Vul je profiel aan
  • 4. Like of dislike
  • 5. Sla op in favorieten
  • 6. Chat met de verhuurder
  Op welke devices kan ik de app downloaden?

  Flickmyhouse kun je op zowel een IOS
  of Android device downloaden.

  Wat gebeurt er met mijn gegevens?

  Niet zoveel eigenlijk. Jouw gegevens worden getoond aan verhuurders, daarnaast anonimiseren wij de gegevens voor interne gebruikers statistieken. Dit zodat wij het gebruik van onze app kunnen meten en zo verbeteren. Alle door jou opgegeven gegevens worden conform Wetgeving Bescherming Persoonsgegevens beheerd.

  Een eigenaar lijkt onbetrouwbaar

  Stel ons dan a.u.b. gelijk op de hoogte en ons team gaat hier achteraan! Je kunt ons een mail sturen met de gegevens van de eigenaar en waarom deze volgens jou onbetrouwbaar is. Wij kijken of meer mensen last hebben ondervonden en kunnen deze verhuurder toegang tot de app verbieden.

  Een verhuurder vraagt sleutelgeld. Mag dit?

  Wanneer je een bedrag moet betalen om een woning te kunnen huren zonder dat daar een prestatie tegenover staat, is er sprake van sleutelgeld. Dit is niet toegestaan. Het is een zogenaamd ‘onredelijk beding’ in het huurcontract dat in de wet verboden is. Wanneer je toch besluit sleutelgeld te betalen (wat wij van FMH afraden!), dan kun je dit bedrag via de rechter terugvorderen. Wel moet je kunnen bewijzen dat je dit betaald hebt, door middel van een kwitantie of getuigen.

  Hoelang duurt het voordat ik kans maak op een match?

  Wij kunnen je geen woning of match garanderen (daar zijn wij heel eerlijk in), dit heb je zelf in de hand door jouw profiel compleet te maken en realistisch te blijven.

  Hoe reageer ik op een woning of kamer?

  Reageren op een woning doe je door de woning te LIKEN of door naar rechts te swipen. De verhuurder ontvangt een bericht van jouw interesse. Als de aanbieder jou vervolgens goedkeurt ontstaat er een Flick-moment. Vanaf dat moment kunnen jullie met elkaar chatten en een bezichtiging inplannen.

  Hoe dislike ik een woning?

  Geen interesse in de woning? Swipe naar links op druk op de DISLIKE button. Deze woning wordt dan verwijderd uit het aan jou getoonde aanbod. Let wel, wanneer jij een woning disliked wordt deze dus echte verwijderd. Weet jij het nog niet zeker? Bewaar de woning via de FAVORIETEN functie en maak later een beslissing.

  Ik krijg geen reactie terug van eigenaren

  Het kan zo zijn dat een verhuurder jou niet geschikt vindt als kandidaat huurder. Wat ook een reden zou kunnen zijn is dat je de info in je persoonlijke profiel niet volledig hebt ingevuld. Zorg er dus voor dat je profiel er tiptop bijstaat, om sneller geaccepteerd te worden!

  Wat doe ik als een woning al verhuurt blijkt te zijn?

  In principe worden er enkel beschikbare woningen getoont. Mocht je toch een woning tegen komen welke al verhuurd is. Dan kun je ons een mailtje sturen met de gegevens van de woning, zoals straatnaam en de naam van de eigenaar en wij zorgen er dan voor dat deze uit de database wordt gehaald en stellen de eigenaar op de hoogte.

  Een makelaar vraagt commissie, is dit toegestaan?

  Zoals in onze Algemene Voorwaarden Artikel 5.1 beschreven is de makelaar of bemiddelaar niet gerechtigd om commissie te vragen in verband met het woningaanbod dat op de applicatie voor publiek beschikbaar is. Als een makelaar dit toch vraagt kun je je beroepen op de uitspraak van de Hoge Raad van 16 oktober 2015 art.7:425 BW. Mocht je onenigheid ondervinden, neem contact met ons op middels het contactformulier op de website en wij zoeken naar een passende oplossing.

  Mogelijke bijkomende kosten bij het huren

  Waarborgsom
  Het is gebruikelijk dat de verhuurder een borg vraagt om na afloop eventuele kosten te dekken, zoals eventuele schade of gebreken of een huurachterstand. Is er geen sprake van huurachterstand of gebreken, dan krijgt u de borg terug bij opzegging van het contract. De hoogte van de waarborgsom is meestal één maandhuur. Alleen als er goede redenen zijn, mag dat hoger zijn. Bijvoorbeeld als het gemeubileerde woonruimte is of als de huur zo laag is dat de kosten voor herstel van gebreken er niet uit betaald kunnen worden. De waarborgsom mag nooit hoger zijn dan drie maandhuren.
  Contract- of administratiekosten
  Veel verhuurders brengen contract- of administratiekosten in rekening voor de werkzaamheden die zij moeten verrichten om het huurcontract af te sluiten. Dit is toegestaan, maar de kosten moeten redelijk zijn. Gemiddeld ligt deze prijs tussen de €175,- en €350,- maar dit is afhankelijk van de vastgestelde prijs van de makelaar.

  Mijn vraag staat er niet bij!

  Staat je vraag er niet bij, je kunt ons bereiken via mail info@flickmyhouse.com of bellen mag natuurlijk ook op 020-7055181. In het weekend kun je ons via onze Facebookpagina een PM sturen, wij beantwoorden deze zo snel mogelijk!

  Hoe kan ik mijn account verwijderen?

  Door naar jouw profiel te gaan vervolgens naar instellingen en op het knopje “account verwijderen” te drukken. Je ontvangt een bevestiging van het verwijderen van account per email.

  Op welke devices kan ik de app downloaden?

  Flickmyhouse kun je op zowel een IOS of een Android device downloaden

  Wat gebeurt er met mijn gegevens?

  Niet zoveel eigenlijk, de gegevens over de woning en persoonlijke profiel-foto worden getoond aan de huurders, daarnaast anonimiseren wij de gegevens voor interne gebruikers statistieken. Alle door jou opgegeven gegevens worden conform Wetgeving Bescherming Persoonsgegevens beheerd.

  Kan ik Flickmyhouse ook gebruiken op de website

  Ja, jij kunt vanaf de website op een huurwoning reageren en direct in contact komen met een aanbieder. Gebruik hiervoor de “Chat direct” button in de flipcard sectie.

  Waarom moet ik mijn app valideren?

  Dit voor u eigen veiligheid betreffende uw persoonlijke gegevens bij eventuele aankoop. Flickmyhouse biedt u gratis uw eigen Cloud omgeving in de app.

  Waar slaat FMH mijn gegevens dan op?

  FMH slaat uw gegevens op bij Shockmedia.nl en dit is weer gekoppeld aan uw Cloud-account.

  Hoe verwijder ik mijn Cloud account?

  Deze is gekoppeld aan uw standaard account bij FMH en als u deze verwijdert dan is deze ook verwijderd in de Cloud en u kunt dit dan ook niet meer inzien of herstellen.

  Ik heb per ongeluk mijn Cloud-account verwijderd?

  U kunt dan geen nieuwe Cloud-account aanmaken maar een standaard account.

  Wat is het verschil met een standaard account en een Cloud-account?

  Een Cloud-account dient u te allen tijde te valideren i.v.m. uw match producten of een gewonnen prijs!