FAQ

Op deze pagina vind je de antwoorden op alle veel gestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons dan met je vraag. Wij helpen je graag verder.

Huurders


Hoe werkt Flickmyhouse?
Flickmyhouse werkt vanuit de gedachtegang dat de huurder en de verhuurder snel en gemakkelijk met elkaar in contact komen, dit via een directe chat verbinding. Door middel van je profielfoto, korte persoonlijke beschrijving en jaarlijks inkomen krijgt de verhuurder een beter beeld van de geinteresseerden en kan zo bepalen wie er geschikt is voor het huren van zijn/haar woning of kamer.

Hoe maak ik gebruik van Flickmyhouse?
1. Download de app
2. Doe de in-app aankoop om toegang te krijgen
3. Vul je profiel aan
4. Like of dislike
5. Sla op in favorieten
6. Chat met de verhuurder

Op welke devices kan ik de app downloaden?
Flickmyhouse kun je op zowel een iOS of Android device downloaden.

Mijn aankoop is niet te zien in mijn account.
Het kan wel eens voorkomen dat je aankoop in de Play/AppStore niet goed gelinked wordt aan je Flickmyhouse account. Neem dan even contact met ons op via het contact formulier of stuur ons een PM via Facebook.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Niet zoveel eigenlijk. Jouw gegevens worden getoond aan verhuurders, daarnaast anonimiseren wij de gegevens voor interne gebruikers statistieken. Dit zodat wij het gebruik van onze app kunnen meten en zo verbeteren. Alle door jou opgegeven gegevens worden conform Wetgeving Bescherming Persoonsgegevens beheerd.

Kan ik woningen opslaan als favoriet?
Alle woningen waar je op reageert, worden automatisch in je favorieten bewaard. Weet je nog niet zeker of je wilt reageren, sla de woning dan tijdelijk op in je favorieten en beslis later.

Een eigenaar lijkt onbetrouwbaar
Stel ons dan a.u.b. gelijk op de hoogte en ons team gaat hier achteraan! Je kunt ons een mail sturen met de gegevens van de eigenaar en waarom deze volgens jou onbetrouwbaar is. Wij zullen kijken of meer mensen last hebben ondervonden en kunnen deze verhuurder eventueel toegang tot de app verbieden.

Een verhuurder vraagt sleutelgeld. Mag dit?
Wanneer je een bedrag moet betalen om een woning te kunnen huren zonder dat daar een prestatie tegenover staat, is er sprake van sleutelgeld. Dit is niet toegestaan. Het is een zogenaamd ‘onredelijk beding’ in het huurcontract dat in de wet verboden is. Wanneer je toch besluit sleutelgeld te betalen (wat wij van FMH afraden!), dan kun je dit bedrag via de rechter terugvorderen. Wel moet je kunnen bewijzen dat je dit betaald hebt, door middel van een kwitantie of getuigen.


Hoe reageer ik op een woning of kamer?
Reageren op een woning doe je door de woning te LIKEN of door naar rechts te swipen. De verhuurder ontvangt een bericht van jouw interesse. Als de aanbieder jou vervolgens goedkeurt ontstaat er een Flick-moment. Vanaf dat moment kunnen jullie met elkaar chatten en een bezichtiging inplannen.

Hoe dislike ik een woning?
Geen interesse in de woning? Swipe naar links op druk op de DISLIKE button. Deze woning wordt dan verwijderd uit het aan jou getoonde aanbod.

Ik krijg geen reactie terug van eigenaren
Het kan zo zijn dat een verhuurder jou niet geschikt vindt als kandidaat huurder. Wat ook een reden zou kunnen zijn is dat je de info in je persoonlijke profiel niet volledig hebt ingevuld. Zorg er dus voor dat je profiel er tiptop bijstaat, om sneller geaccepteerd te worden!

Wat doe ik als een woning al verhuurt blijkt te zijn?
In principe worden er enkel beschikbare woningen getoont. Mocht je toch een woning tegen komen welke al verhuurd is. Dan kun je ons een mailtje sturen met de gegevens van de woning, zoals straatnaam en de naam van de eigenaar en wij zorgen er dan voor dat deze uit de database wordt gehaald.

Een makelaar vraagt commissie, is dit toegestaan?
Zoals in onze Algemene Voorwaarden Artikel 5.1 beschreven is de makelaar of bemiddelaar niet gerechtigd om commissie te vragen in verband met het woningaanbod dat op de applicatie voor publiek beschikbaar is. Als een makelaar dit toch vraagt kun je je beroepen op de uitspraak van de Hoge Raad van 16 oktober 2015 art.7:425 BW. Mocht je onenigheid ondervinden, neem contact met ons op middels het contactformulier op de website en wij zoeken naar een passende oplossing.

Mogelijke bijkomende kosten bij het huren
Waarborgsom
Het is gebruikelijk dat de verhuurder een borg vraagt om na afloop eventuele kosten te dekken, zoals eventuele schade of gebreken of een huurachterstand. Is er geen sprake van huurachterstand of gebreken, dan krijgt u de borg terug bij opzegging van het contract. De hoogte van de waarborgsom is meestal één maandhuur. Alleen als er goede redenen zijn, mag dat hoger zijn. Bijvoorbeeld als het gemeubileerde woonruimte is of als de huur zo laag is dat de kosten voor herstel van gebreken er niet uit betaald kunnen worden. De waarborgsom mag nooit hoger zijn dan drie maandhuren.

Contract- of administratiekosten
Veel verhuurders brengen contract- of administratiekosten in rekening voor de werkzaamheden die zij moeten verrichten om het huurcontract af te sluiten. Dit is toegestaan, maar de kosten moeten redelijk zijn. Gemiddeld ligt deze prijs tussen de €175,- en €350,- maar dit is afhankelijk van de vastgestelde prijs van de makelaar.

Mijn vraag staat er niet bij!
Staat je vraag er niet bij, je kunt ons bereiken via mail info@flickmyhouse.com of bellen mag natuurlijk ook 020-7055181. In het weekend kun je ons via onze Facebookpagina een PM sturen, wij beantwoorden deze zo snel mogelijk!

Hoe kan ik mijn account verwijderen?
Door naar jouw profiel te gaan vervolgens naar instellingen en op het knopje “account verwijderen” te drukken. Je ontvangt een bevestiging van het verwijderen van account per email.

Aanbieder


Hoe werkt Flickmyhouse?
Flickmyhouse werkt vanuit de gedachtegang dat de huurder en de verhuurder snel en gemakkelijk met elkaar in contact komen. Dit gebeurd via een directe chat verbinding. Door middel van het persoonlijke profiel van de huurder krijgt de verhuurder een beeld van de geïnteresseerde. Zo kun je als verhuurder gemakkelijk bepalen of deze geschikt is voor je object.

Hoe kan ik mijn woning aanbieden?
Na het aanmaken van je profiel kun je het eerste object toevoegen. Vervolgens vul je al je gegevens in over de object(en) en zorg voor een vloeiende text en upload scherpe waarheidsgetrouwe foto’s.

Kan ik via Flickmyhouse een huurcontract opstellen?
Wij werken met diverse makelaars en beheerders die deze dienst aanbieden, vul het contactformulier in op onze website en vraag naar de mogelijkheden. Wij nemen dan contact met je op.

Hoe lang blijft mijn object op jullie de app staan?
Dit mag je helemaal zelf bepalen, zolang de woning nog beschikbaar is zet de status op vrij. Is de woning verhuurd, zet de woning dan op bezet. Deze wordt dan niet meer tussen het aanbod getoont.

Op welke devices kan ik de app downloaden?
Flickmyhouse kun je op zowel een iOS of Android device downloaden

Hoe kan ik mijn account verwijderen?
Door naar jouw profiel te gaan, vervolgens naar settings en op het knopje “verwijder mijn account” te drukken. Let wel op, hierdoor worden je woning(en) uit de database verwijderd.


Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Niet zoveel eigenlijk, de gegevens over de woning en persoonlijke profiel-foto worden getoond aan de huurders, daarnaast anonimiseren wij de gegevens voor interne gebruikers statistieken. Alle door jou opgegeven gegevens worden conform Wetgeving Bescherming Persoonsgegevens beheerd.

Hoe kom ik in contact met een huurder?
Wanneer een huurder interesse heeft in een van jouw geuploade woningen, verschijnt er een notificatie [..] heeft interesse in jouw object. Als je de push-notifications aan hebt staan krijg je automatisch melding van geinteresseerde huurders.

Wanneer de huurder matched met uw eisen, accepteert u de huurder. Na het Flick-moment kan er gebruik worden gemaakt van de chatfunctie. Zo kun je vragen stellen die nog open staan, om vervolgens een bezichtiging in te plannen. Er zit geen limiet aan het aantal chats.

Hoe weet ik dat de huurder betrouwbaar is?
Door middel van de persoonlijke beschrijving en profielfoto kun je als verhuurder een inschatting maken van de persoon. Ook kun je altijd even een kijkje nemen op de Facebookpagina van deze persoon of natuurlijk even googelen. Bij twijfel kun je altijd een huurderscheck aanvragen bij een bedrijf die dit aanbiedt.

Kan ik ook mijn woning plaatsen als “shortstay”?
Shortstay objecten kunnen voor een huurperiode van minimaal 6 maanden worden aangeboden op de Flickmyhouse applicatie. Bekijk hier de beleidsregels

Kan ik ook gebruik maken van Flickmyhouse via de website?
Flickmyhouse kan uitsluitend op je smartphone gebruikt worden. Wel kun je aanvullende informatie vinden op onze website.