fbpx
 • Huurdersfonds Nederland

  Waar een wil is, is een weg voor de toekomst

  Update : 1 juni 2020

  De langverwachte versoepelingen

  Eerst even de richtlijnen opfrissen: 

  Je moet nog steeds anderhalve meter afstand houden en je mag geen handen schudden. Bij verkoudheidsklachten blijf je thuis en bij koorts of benauwdheid blijven ook je huisgenoten thuis. 

  Als je naar buiten gaat moet je drukke plaatsen zo veel mogelijk mijden. Daarnaast moet je geregeld je handen blijven wassen met water en zeep. Niezen en hoesten doe je in je elleboog en iedereen werkt zo veel mogelijk vanuit huis.

   Welke maatregelen worden versoepeld?

  1. Er zit geen limiet meer aan het aantal mensen dat je thuis ontvangt. 
  1. Buitenshuis geldt: mijd drukte en neem je eigen verantwoordelijkheid. Groepsvorming is nu wel toegestaan met meer dan twee personen,als er onderling anderhalve meter afstand wordt gehouden. 
  1. Het ov rijdt alleen voor noodzakelijke reizen. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje te dragen. 
  1. Horeca mag hun deuren weer openen, maar wel onder strikte voorwaarden. En of je nou naar een hotel, restaurant of café gaat, reserveren voor een tafel of kamer is verplicht
  1. Theaters, bioscopen en concertzalen openen hun deuren weer, maar met maximaal dertig aanwezigen per zaal
  1. Middelbare scholieren gaan onder voorwaarden op dinsdag 2 juni weer gedeeltelijk naar school. Leerlingen moeten onderling én ten opzichte van de docent afstand houden.

  Met deze maatregelen wordt het zoeken naar een huurwoning al makkelijker gemaakt.. Ook kun je weer iets meer genieten van de dingen die jij gewend was te doen. Wij blijven jou desondanks aanraden een doel voor te stellen m.b.t. huisvesting en de beperkte woningvoorraad hierin. Indien jij hier vragen over hebt, kun je ons altijd mailen. Wij helpen jou graag verder op weg.

  Update : 19 mei 2020

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’  

   

  Update : 21 april 2020

  Vanavond werd bekend dat veel corona-maatregelen zijn verlengd… Ook zijn er wijzigingen, zo openen scholen in het basisonderwijs en de dag- en gastouderopvang op 11 mei hun deuren.

  Onze eerdere updates blijven dan ook leidend en wij raden voor alsnog aan om voor jezelf alvast doelen te stellen hoe jij zou willen wonen in Amsterdam gezien de beperkte woning voorraad en hoe jij een geschikte woning kunt vinden of eventueel delen. 

  Een bezichtiging ingepland met de makelaar? Die bepaald zelf of dit wel of niet doorgaat. Neem hoe dan ook de genoemde maatregelen in acht door 1.5 meter afstand te houden en niet meer dan dan 2 op bezichtiging te gaan.  

   

  Update : 09 april 2020

  Met de zomer in aantocht en het verlengen van een intelligente lock-down tot 1 juni, draagt Flickmyhouse zijn bijdrage bij het veranderen van de maatschappij na Covid-19

  Stel alvast jezelf het doel hoe jij zou willen wonen in Amsterdam gezien de beperkte woning voorraad en hoe je daarin een geschikte woning zult vinden of delen. 

  Mail ons jouw doelen of wensen waarbij jij denkt dat Flickmyhouse jou hierbij zou kunnen helpen. 

   Update : 31 maart 2020

  Helaas wordt het Corona tijdperk verlengd, maar laat dat jou niet weerhouden bij het vinden van een nieuwe huurwoning

  Update : 26 maart 2020

  Beste FMH bezoekers,

  Dankjewel voor de vele aanmeldingen ondanks het Covid 19 virus. 

  Gezien de situatie is veranderd van het kabinet, en er eindelijk een beslissing is genomen voor minderbedeelden en het stopzetten om mensen uit huis te zetten brengt FMH bij het volgende.

  Om in de toekomst deze doelgroep sneller bij te staan moeten zij zelf een potje hebben, dit spaarpotje hebben wij al in 2017 in het leven geroepen en nu is de tijd om het te openen.

  Flickmyhouse doneert de € 1,00 naar Huurdersfonds.nl en samen met u zal de toekomst er voortaan anders uitzien voor deze kwetsbare groep. U kunt kiezen om de app te downloaden of direct een donatie te doen op onze GoFundMe pagina

  Na het COVID-19 zullen wij het nut van dit fonds aan u uitleggen. Blijf sterk in deze periode en hou van u naaste, liefde en gezondheid overwint alles ❤️

  Kijk uit voor phishing: internetcriminelen vissen met valse e-mails naar uw privé gegevens. Flickmyhouse vraagt nooit naar financiele gegevens via email. Check hier hoe u phishing herkent en voorkomt.

  For English updates click here

  Bijgewerkt 13 juli 2020