fbpx

Huurdersfonds Nederland

Waar een wil is, is een weg voor de toekomst

Update : 13 Oktober 2020

Vanaf morgenavond 22.00 uur gaat een aantal stevige maatregelen in om het coronavirus te bestrijden. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens een persconferentie.

De nieuwe maatregelen worden ingevoerd vanwege het snel oplopende aantal besmettingen. Ze moeten ervoor zorgen dat contacten en reisbewegingen worden beperkt, zodat het aantal besmettingen verder terug wordt gebracht.

“We zullen dit zeker een week of vier moeten volhouden”, zei minister De Jonge. “Over twee weken maken we de balans op. Als het niet goed genoeg is, is een totale lockdown onvermijdelijk. Maar dat zou niet nodig moeten zijn. We hebben het zelf in de hand.”

Naast de sluiting van horecagelegenheden roept het kabinet mensen op contacten te beperken en thuis te blijven. Koopavonden in Nederland worden beperkt, maar niet afgeschaft. Winkels mogen tot 20.00 uur open zijn en supermarkten mogen langer openblijven.

Zo veel mogelijk thuiswerken blijft de norm. Heb je geen vitaal beroep, dan wordt je gevraagd thuis te werken. Bovendien wordt van mensen gevraagd alleen noodzakelijke reizen te maken.

Verder mogen bijeenkomsten nog met maximaal met 30 mensen gehouden geworden. “Ik wil erbij zeggen dat niet alles wat formeel mag, ook hoeft”, zei Rutte.

Thuis mogen maximaal drie mensen worden uitgenodigd, en maximaal één groep per dag. “Dus niet een verjaardag vieren met elk uur andere gasten. Feit is, achter de voordeur wordt een groot deel van de besmettingen doorgegeven”.

De nieuwe maatregelen vallen voor alle doelgroepen zwaar. Wij hopen dat iedereen zich hier aan houd en veilig blijft, des te sneller kunnen wij weer (voor zover mogelijk) normaal leven en voort bewegen.

Wanneer deze maatregelen jou op economisch vlak raken, en dan vooral op het gebied van huisvesting, raden wij jou aan om het Huurdersfonds.nl raad te plegen en bekijk of jij in aanmerking komt voor hulp

 

Update : 29 September 2020

Het kabinet dacht voor het weekeinde nog dat nieuwe coronamaatregelen alleen in de drie grote steden nodig zouden zijn, maar al snel drong door dat de situatie op veel meer plekken ’ernstig’ was. Hard ingrijpen met landelijke maatregelen is volgens de premier dus onvermijdelijk. „Het aantal besmettingen loopt zo hard op dat we achter virus dreigen aan te lopen. Daarom pakken we door, om weer voor het virus uit te komen.”

Juist nu de maatregelen weer aangescherpt worden, willen wij de minderbedeelden erop wijzen gebruik te maken van het Huurdersfonds.nl wanneer uitzetting of dakloosheid dreigt. Kijk of u in aanmerking komt m.b.t huisvesting

Wanneer je op bezichtiging gaat en in zijn algemeenheid, neem dan onderstaande maatregelen in acht.

De maatregelen:
* Geen publiek bij sport, zowel bij amateurs als bij profs.
* Eet- en drinkgelegenheden krijgen een inloopstop om 21.00 uur en gaan om 22.00 uur dicht.
* Bij ’doorstroomlocaties’ (museum, bibliotheek, winkels, dierentuin) moet gereserveerd worden in een tijdvak en geldt een maximum aantal bezoekers. Dit maximum wordt door de veiligheidsregio bepaald.
* Thuiswerken is de norm: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Als er een besmetting is op kantoor, kan zo’n werkplek voor 14 dagen worden gesloten
* Thuis mag je maximaal drie bezoekers ontvangen. Kinderen onder de 13 jaar tellen daarbij niet mee.
* Buiten je eigen huis mag je nog met maximaal vier personen afspreken, buiten het eigen gezin
* Buiten geldt een maximum van 40 personen.
* Per binnenruimte geldt een maximum van 30 personen.
* Geen veranderingen in het onderwijs
* Winkels in de veiligheidsregio’s rondom Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mogen mensen vragen een mondkapje te dragen en bezoekers weigeren die dat aan hun laars lappen.
* Er komt een registratie bij contactberoepen, zoals kappers, tandartsen en horeca.
* Sportkantines gaan dicht.
* Er wordt opgeroepen zo min mogelijk te reizen van en naar Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
* Op dinsdag 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.
* Dinsdag 18.00 uur gaan de maatregelen in.

Het is een zware tijd, maar laten wij vooral uitkijken naar elkaar, ons houden aan onderstaande maatregelen en vooral veilig en gezond blijven!

 

Update : 18 augustus 2020

Iedereen hoopte dat er op 1 september zou kunnen worden aangekondigd dat de maatregelen verder versoepeld konden worden, maar dat gaat (ook) niet door. “De cijfers geven daar geen aanleiding toe”, aldus de premier.

Wel wordt de periode van quarantaine binnenkort verkort, dat wordt nu tien dagen in plaats van veertien. Er wordt ondertussen wel onderzocht of een quarantaine verplicht kan worden. “Met de huidige wetgeving kan dat al, samen met de burgemeesters van de veiligheidsregio’s wordt uitgezocht hoe dit kan.”

Een feestje thuis vieren? Met maximaal zes personen (kinderen niet meegerekend), geef gasten een vaste zitplaats en check of iedereen klachtenvrij is en feliciteer op afstand.  “Het maakt een etentje of verjaardag niet leuker, maar het is niet anders”, vertelt Rutte. “Dit is geen tijd om lieve koekjes te bakken.”

Dat de coronabesmettingen sinds de laatste persconferentie van twee weken geleden die ook al bol stond van de waarschuwingen – verder zijn toegenomen, is zeer zorgelijk. “Als we niet oppassen zijn we binnen afzienbare tijd terug bij af. Terug bij een overbelaste zorg, terug bij het land op slot, terug waar we niet willen zijn.”

Waar het volgens het Outbreak Management Team (OMT) enorm misgaat zijn de feestjes in de privésfeer. Daar voelt men zich onterecht veilig en wordt er wat afgeknuffeld en gezoend en dus geen anderhalve meter afstand gehouden, en dat is te zien aan de stijgende coronacijfers. Als je een feestje wil vieren, huur dan een zaaltje, benadrukt de premier.

Bekijk de aangepaste maatregelen hier

Nu het ook economisch gezien steeds lastiger wordt om een woning te kunnen vinden kan Flickmyhouse u helpen. Bezoek het Huurdersfonds.nl en kijk of u in aanmerking komt voor hulp m.b.t huisvesting

#StaySafe

Update : 6 augustus 2020

Minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gaven vanavond 6 augustus een persconferentie. Ze kondigden een aantal nieuwe maatregelen aan. O.a. voor de komende introducties van studenten en voor de horeca. Veiligheidsregio’s kunnen lokale maatregelen nemen. Bekijk de geüpdate maatregelen hier

Nog steeds leven gelukkig veel mensen de basisregels na. Maar wat zorgen baart is dat er ook heel veel mensen zijn die dit niet doen. Dat is terug te zien in de recente uitbraken.

Het belangrijkste is dat we met zijn allen weer grip op het virus krijgen. Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen houden en de basisregels volgen. Ook thuis. Juist thuis. Houd rekening met het aantal gasten dat je thuis kunt ontvangen op 1,5 meter. Zorg dat je gasten zich aan de hygiëne-maatregelen kunnen houden. Geen omhelzingen, niet naast elkaar op de bank. Juist in de thuissituatie blijken veel mensen besmet te raken.

Update : 1 juni 2020

De langverwachte versoepelingen

Eerst even de richtlijnen opfrissen:

Je moet nog steeds anderhalve meter afstand houden en je mag geen handen schudden. Bij verkoudheidsklachten blijf je thuis en bij koorts of benauwdheid blijven ook je huisgenoten thuis.

Als je naar buiten gaat moet je drukke plaatsen zo veel mogelijk mijden. Daarnaast moet je geregeld je handen blijven wassen met water en zeep. Niezen en hoesten doe je in je elleboog en iedereen werkt zo veel mogelijk vanuit huis.

Welke maatregelen worden versoepeld?

  1. Er zit geen limiet meer aan het aantal mensen dat je thuis ontvangt.
  1. Buitenshuis geldt: mijd drukte en neem je eigen verantwoordelijkheid. Groepsvorming is nu wel toegestaan met meer dan twee personen,als er onderling anderhalve meter afstand wordt gehouden.
  1. Het ov rijdt alleen voor noodzakelijke reizen. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje te dragen.
  1. Horeca mag hun deuren weer openen, maar wel onder strikte voorwaarden. En of je nou naar een hotel, restaurant of café gaat, reserveren voor een tafel of kamer is verplicht
  1. Theaters, bioscopen en concertzalen openen hun deuren weer, maar met maximaal dertig aanwezigen per zaal
  1. Middelbare scholieren gaan onder voorwaarden op dinsdag 2 juni weer gedeeltelijk naar school. Leerlingen moeten onderling én ten opzichte van de docent afstand houden.

Met deze maatregelen wordt het zoeken naar een huurwoning al makkelijker gemaakt.. Ook kun je weer iets meer genieten van de dingen die jij gewend was te doen. Wij blijven jou desondanks aanraden een doel voor te stellen m.b.t. huisvesting en de beperkte woningvoorraad hierin. Indien jij hier vragen over hebt, kun je ons altijd mailen. Wij helpen jou graag verder op weg.

Update : 19 mei 2020

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’

Update : 21 april 2020

Vanavond werd bekend dat veel corona-maatregelen zijn verlengd… Ook zijn er wijzigingen, zo openen scholen in het basisonderwijs en de dag- en gastouderopvang op 11 mei hun deuren.

Onze eerdere updates blijven dan ook leidend en wij raden voor alsnog aan om voor jezelf alvast doelen te stellen hoe jij zou willen wonen in Amsterdam gezien de beperkte woning voorraad en hoe jij een geschikte woning kunt vinden of eventueel delen.

Een bezichtiging ingepland met de makelaar? Die bepaald zelf of dit wel of niet doorgaat. Neem hoe dan ook de genoemde maatregelen in acht door 1.5 meter afstand te houden en niet meer dan dan 2 op bezichtiging te gaan.

Update : 09 april 2020

Met de zomer in aantocht en het verlengen van een intelligente lock-down tot 1 juni, draagt Flickmyhouse zijn bijdrage bij het veranderen van de maatschappij na Covid-19

Stel alvast jezelf het doel hoe jij zou willen wonen in Amsterdam gezien de beperkte woning voorraad en hoe je daarin een geschikte woning zult vinden of delen.

Mail ons jouw doelen of wensen waarbij jij denkt dat Flickmyhouse jou hierbij zou kunnen helpen.

Update : 31 maart 2020

Helaas wordt het Corona tijdperk verlengd, maar laat dat jou niet weerhouden bij het vinden van een nieuwe huurwoning

Update : 26 maart 2020

Beste FMH bezoekers,

Dankjewel voor de vele aanmeldingen ondanks het Covid 19 virus.

Gezien de situatie is veranderd van het kabinet, en er eindelijk een beslissing is genomen voor minderbedeelden en het stopzetten om mensen uit huis te zetten brengt FMH bij het volgende.

Om in de toekomst deze doelgroep sneller bij te staan moeten zij zelf een potje hebben, dit spaarpotje hebben wij al in 2017 in het leven geroepen en nu is de tijd om het te openen.

Flickmyhouse doneert de € 1,00 naar Huurdersfonds.nl en samen met u zal de toekomst er voortaan anders uitzien voor deze kwetsbare groep. U kunt kiezen om de app te downloaden of direct een donatie te doen op onze GoFundMe pagina

Na het COVID-19 zullen wij het nut van dit fonds aan u uitleggen. Blijf sterk in deze periode en hou van u naaste, liefde en gezondheid overwint alles ❤️

Kijk uit voor phishing: internetcriminelen vissen met valse e-mails naar uw privé gegevens. Flickmyhouse vraagt nooit naar financiele gegevens via email. Check hier hoe u phishing herkent en voorkomt.

For English updates click here

Bijgewerkt 17 oktober 2020